Analoge televisie

Standaard is bijna elk huishouden voorzien van een kabel aansluiting voor radio en televisie. Hiermee kunt u Analoge televisie en radio zenders ontvangen. De zenders die te ontvangen zijn,  zijn per regio verschillend. Standaard zijn de televisiezenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 gratis te ontvangen.

 Analoog signaal voor digitale televisie

Het analoge televisie signaal is eigenlijk bedoeld voor analoge televisies. Maar het kan ook zeker gebruikt worden voor moderne en nieuwe digitale led televisies. Omdat er maar een beperkt aantal beeldlijnen worden doorgegeven adviseren wij enkel het analoge signaal te gebruiken bij 32 inch tv’s en kleiner. Bij groter formaat tv’s zal het beeld onscherper worden.

Aansluitingen en bekabeling

Als u gebruik wilt maken van het analoge televisie signaal dan in het erg van belang om gebruik te maken van goede kwaliteit bekabeling. Dit heeft namelijk een enorm effect op de beeldkwaliteit en hier valt veel winst te behalen. Analoge bekabeling is een stuk storing gevoeliger dan de digitale varianten. Zeker als er langere afstanden overbrugt moeten worden in het zaak hier nauw op te Letten. Het signaal zal met langere lengtes zeer afnemen. Vaak is het verstandig om dan een signaal versterker te gebruiken. Ook in de verschillende signaal versterkers zit veel kwaliteitsverschil. Uiteraard helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze en de volledige installatie hiervan.