Digitale televisie

Wij installeren digitale televisie van alle verschillende providers zoals: UPC, Ziggo, Caiway en KPN.

Elke provider heeft weer andere beperkingen en mogelijkheden. Ook de installatie per digitale provider kan enorm verschillen. Bij de aanschaf van een nieuw abonnement heeft u vaak de keuzen om te kiezen tussen verschillende pakketten. Weet u niet welke provider u moet kiezen of welk digitaal televisie pakket het beste bij u past? Wij geven u graag onafhankelijk advies over de verschillende providers en pakketten.

Ci+ module

De nieuwst LED televisie’s zijn over het algemeen allemaal uitgerust met Ci+ kaartslot. Als u de Smard-Card van u provider in de televisie plaats, dan kunt u digitale televisie kijken zonder extra benodigdheden. U heeft dan bijvoorbeeld geen extra digitale ontvanger nodig met de bijbehorende extra afstandsbediening. U gebruikt dan gewoon de afstandsbediening van de televisie.

Digitale ontvanger

De digitale ontvanger is een kastje dat u aansluit op de televisie. Om van zender te wisselen zal u de afstandsbediening van de digitale ontvanger moeten gebruiken in plaats van de televisie. Het voordeel van een digitale ontvanger is dat deze vaak meer mogelijkheden heeft als een Ci+ module. U kunt bijvoorbeeld denken aan functies als: Uitzending Gemist en Film on Demand.

Digitale ontvanger met recorder

Dit digitale ontvanger met recorder is voorzien van een opname mogelijkheid. Deze is voorzien van een harde schijf waar de programma’s op worden opgeslagen. Hoeveel programma’s u tegelijk kan opnemen en het aantal programma’s dat u kunt opslaan is afhankelijk van de digitale ontvanger. Verder zal een kastje als deze ook vaak beschikken over de mogelijkheid om programma’s te pauzeren en terug te spoelen. De luxere varianten beschikken over de mogelijkheid om het apparaat te koppelen aan het netwerk en op deze manier foto’s, video’s en muziek te streamen vanaf andere apparaten.

Televisie kijken op pc, tablet en smartphone

Veel verschillende providers bieden de mogelijkheid om ook televisie te kijken op andere apparaten als alleen de televisie. Zo kunt u bijvoorbeeld in de tuin vanaf de Ipad gewoon televisie kijken zoals u dat normaal doet. Via het internet zal het signaal naar het apparaat worden verzonden. De mogelijkheden per provider zijn zeer verschillend. Wel is het van groot belang dat de internet snelheid hoog genoeg is en het draadloze wifi netwerk stabiel is.
Heeft u vragen over digitale televisie dan kunt telefonisch of per mail met ons contact opnemen.
Ook kunt u ons volgen via Twitter. Wij houden wij u dan op de hoogte van de nieuwste apparatuur en aanbiedingen van de verschillende digitale televisie providers.